hem
Hampus
Lisa
Malte
Pontus
Sanna
båten
projekt

Kakor

Nillans kaka från Långpannans lov (2008), något modifierad, en fluffig, enkel och vaniljsmakande långpannekaka.

Ugn: 225° ca 15 min

7,5 dl vetemjöl + 4,5 dl strösocker + 2,5 msk vaniljsocker + 2 msk bakpulver = rör ihop i stor bunke.

Smula sedan ner 250 g smör (margarin går också bra).

Ta undan 3 dl av smulblandningen.

Blanda ner 3-4 ägg + 3 dl mjölk i bunken. Rör till jämn smet.

Häll smeten i smord och bröad form. Strö över smulblandningen. Strö ev över lite pärlsocker. Grädda mitt i ugnen.

Den första advent brukar vi baka pepparkakor. 2005 bakade vi inte hemma eftersom vi fick dela Marits stora pepparkaksdeg. Tillsammans hade vi många olika pepparkaksformar. Några av figurerna såg ut så här;

Testade ett enkelt recept med havre och blockchoklad. Passar utmärkt till kaffe.
1 ägg, 1 dl socker, 2 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 50 g smält margarin och 0.5 dl mjölk kan bli så här i en 200°-varm ugn i 10-15 minuter.
  Pontus och Susanna Jansson © 2004